KOSGEB İş Planı Örnekleri 2019 (Pdf ve Word Olarak İndir)

İş planı örnekleri sayesinde farklı işletmeler için hazırlanması gereken ”KOSGEB İş Planı Örneği” destek almak için olmazsa olmazlar arasındadır. KOSGEB olarak bilinen ve açılımı ile ”Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı” olarak faaliyet gösteren devlet kurumudur.

Sizlere bu yazımızda hayalini kurduğunuz iş yerinin iş planı örneğini sunacağız. Öncesinde size ”İş planı örneği nedir?” sorusunu yanıtlayarak yardımcı olalım isteriz.

İş Planı Örneği Nedir?

İş Planı Örneği Nedir?

İş Planı Örneği; Adı üstünde iş planı olarak bahsedilen bu kelime kurmak istediğiniz iş yeri ile nasıl hareket edeceğinizi, neler yapmayı amaçladığınızı ve daha bir çok konuda KOSGEB’e bilgi vermektir.

İş planı örneğinde girişimcinin ismi, girişime başlamayı hedeflediği konumu, girişiminin adını doldurması gerekir. Girişimi ile ilgili kısa bilgiler istenir. Sonrasında daha detaylı olarak kişisel bilgileri gerekir. Adı ve soyadı, kimlik numarası, telefon numarası ve adresi gibi bilgileri doldurması gerekir.

Genel olarak iş planı örneğinde neler var? diye bakarsak ve KOSGEB neden iş planı örneği istiyor? diye soracak olursak sizden istediği kuracağınız iş yerinin ne kadar sürede ne denli faydalı olacağıdır. Sizin o işle ilgili deneyimlerinizi, projenizle tahmini olarak ne kadar para kazanacağınızı ve diğer insanlara iş imkanı kazandıracak mısınız diye bakar.

Geleneksel girişimci ve İleri girişimci ne demektir? Farkı nedir?

Geleneksel Girişimci ile İleri Girişimci Nedir? Farkı Ne?

KOSGEB kobilere 60.000 ila 400.000 TL kadar faizsiz kredi vermektedir. Girişimciler iki kısma ayrılmaktadır. Birincisi Geleneksel Girişimci, ikincisi İleri Girişimcidir. Peki Geleneksel Girişimci ile İleri Girişimci ne demektir? Aralarında ki fark nedir? Biraz bundan bahsedelim.

Geleneksel girişimci, daha ufak çaplı girişimleri ifade eder. Örneğin oto yıkama, kuaför, çay bahçesi, cafe, lokanta gibi. İleri Giriçimci ise teknolojik alanda büyük hedeflere ulaşmayı amaçlayan girişimciliktir. Örneğin yapay zeka ile robot geliştirme, tıp alanında yazılım geliştirme, uzay araştırmaları, maden araştırmaları, savunma sanayi, araç tasarımı gibi.

KOSGEB, geleneksel girişimcilere 60.000 TL ile bunun biraz üstü bir miktarda kredi imkanı sağlarken, ileri girişimcilere 400.000 TL’ye varan miktarda kredi imkanı sunmaktadır.

Not: Kredi çekemiyorsanız, acil paraya ihtiyacınız varsa hazırladığımız Acil Para Mı Lazım? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

KOSGEB onayı almak ve iş planı oluşturmak için gereken şartlar nelerdir?

Ben iş yeri kurmak istiyorum, bir iş yeri açayım sonra iş planı örneği doldurup KOSGEB’e göndereyim olsun bitsin diyorsanız, bunun bu kadar kolay olmadığını da size söylemek isteriz.

Öncelikle yapmanız gereken İş Kur tarafından yönetilen ve halk eğitim merkezlerinde verilen KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız gerekmektedir. Peki uygulamalı girişimcilik eğitimi nedir? Uygulamalı girişimcilik eğitimi, katılım sağlanması gereken zorunlu bir eğitimdir. Daha önceden 72 saat olan bu eğitim süresi indirilerek 32 saate düşürülmüştür. Bu eğitime katılarak girişimcilik ve iş yeri açtıktan sonra yapılacaklar konusunda bilgi sahibi olursunuz. Buraya tıklayarak hangi ilde saat kaçta ve hangi gün eğitimin olduğunu görebilirsiniz.

KOSGEB’in destek verdiği ve onayladığı sektörler

  • Bilgi ve İletişim
  • Madencilik
  • Yenilenebilir ve Yenilenemez Enerji Kaynakları
  • Tarım
  • Gıda
  • Kozmetik
  • İlaç
  • Ulaştırma ve Konaklama
  • Gıda ve Yiyecek
  • Giyim
  • Elektronik Alet Onarımı, Araç Bakım ve Onarımı
  • İmalat
  • Kültür, Sanat, Spor
  • Hizmet Faaliyetleri

KOSGEB girişimcilik hibe desteği alan Seçkin Canan’ı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

İş planı örneği ile ilgili araştırma yapan bir çok girişimci, KOSGEB iş planı örneğini hazırlamanın zor olduğunu düşünerek bu işi yapan kişilere başvurmaktadır. Size tavsiyemiz şu ki yazımızı tamamen okuyun. Bu sayede size vereceğimiz KOSGEB iş planı örneklerinin Word ve Pdf dosyalarını kullanarak kendinize göre doldurup onay alabilirsiniz.

Aile Çay Bahçesi, Cafe, Bilgisayar Teknik Servisi, Kırtasiye, Fotokopi, Erkek Kuaförü, Bayan Kuaförü, Lokanta, Restoran, Yedek Parça, Oto Yıkama, Yumurtacılık, Halı ve Koltuk Yıkama, Oto Kaplama, Yazılım ve Güvenlik gibi aklınıza gelebilecek bir çok işte KOSGEB iş planı örneklerini sizlere liste şeklinde sunacağız.

Yer alan liste 2019 yılı güncel iş planı örneklerini içermektedir. Listede yer alan iş alanları arasında kendi projenizi bulamaz iseniz yorum olarak bize iletebilirsiniz.

İş Planı Örneği İndir (2019 Güncel PDF ve WORD dosyaları)

Yukarıda yer alan KOSGEB iş planı örneklerinden birisini indirerek, gerekli düzenlemeleri kendi projeniz doğrultusunda silip yeniden düzenleyebilirsiniz.

KOSGEB tarafından sizden istenecek olan iş planını nasıl dolduracağınızı bilmiyorsanız, aşağıda yer alan dosyayı indirerek KOSGEB İş Planı Rehberi ile daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top